Hoe Attract interne talentontwikkeling benut om de markt voor te blijven

Klantcase: Attract geeft ambitie vleugels door gerichte incompany trainingen

Attract-webbanner

Elke organisatie streeft naar vooruitgang. Maar hoe realiseer je dat? Welke specifieke doelen stel je en, nog belangrijker, welke grotere ambities koester je?

Bij Attract Uitzendbureau werd al snel duidelijk wat nodig was voor groei: meer kennis vergaren om de conversie te verhogen en meer grip krijgen op het marketingwerk van externe partijen. De uitdaging was echter groot; een krappe arbeidsmarkt bood weinig ruimte voor het aantrekken van nieuwe marketeers. Het alternatief? Het bijscholen van huidige werknemers die de kernwaarden van de organisatie al kennen en begrijpen.

Deze case study laat zien hoe Attract Uitzendbureau, door een reeks op maat gemaakte Incompany trainingen en opleidingen, het initiatief terugnam en hun medewerkers aanzienlijk meer invloed gaf op marketinguitingen. Tegelijkertijd zette Attract stappen om toekomstbestendig te worden door inzicht te krijgen in de ins en outs van Artificial Intelligence (AI) voor hun sector. Deze interne talentontwikkeling had aanzienlijke resultaten als gevolg. 

Attract is een toonaangevend voorbeeld van hoe bedrijven kunnen groeien door het ontwikkelen van intern talent en het omarmen van technologische innovaties.
Ontdek in deze case study hoe Attract de uitdagingen van vandaag transformeerde in de successen van morgen, en hoe jouw organisatie hetzelfde kan doen.

 

Attract Uitzendbureau

Maak kennis met de opdrachtgever
.

Al ruim 26 jaar verbindt het bureau werkzoekenden met werkgevers, gericht op het creëren van gelukkige en langdurige werkrelaties. Met 11 locaties over heel Nederland, zet het enthousiaste team van Attract zich elke dag 100% in om de ideale match te vinden. Alles op basis van persoonlijk contact, oprechte interesse en gedrevenheid. 

Bekijk de website van Attract
Attract-Logo

De ambitie

Kennis in eigen huis creëren
.

In de dynamische wereld van recruitment, waar de concurrentie hevig is en de markt voortdurend evolueert, stond Attract Uitzendbureau voor een cruciale uitdaging. Hoe kunnen ze hun interne kennisbasis uitbreiden om beter samen te werken met externe partners en hun online aanwezigheid te versterken. Het uiteindelijke doel? Hun conversie verhogen en naamsbekendheid vergroten. 

De teugels moesten terug in handen genomen worden binnen hun recruitment marketing, om niet alleen te begrijpen aan welke knoppen door externe partijen wordt gedraaid maar ook om deze partijen actief bij te sturen. Ze streefden ernaar om zelf de ins en outs te begrijpen van wat er gebeurt op hun vacaturepagina's, hoe ze hun online content kunnen verbeteren, en hoe ze het contact met hun doelgroep kunnen optimaliseren. Het was tijd om de controle terug te pakken en te zorgen dat hun marketinguitingen echt weerspiegelen waar Attract voor staat en wat ze willen uitstralen. 

Incompany-Training-op-maat

Onze aanpak

In-House Agency Building
.

Geïnspireerd door de positieve ervaringen van procesmanager Karin en marketeer Lotte bij onze copywriting opleiding, hebben we samen de ontwikkelbehoeften van Attracts' hele team verkend. Dit leidde tot een op maat gemaakte Incompany Training ChatGPT & AI, perfect afgestemd op de unieke missie, visie en doelgroep van Attract. Door deze training ChatGPT & AI maakte de werknemers kennis met de mogelijkheden van AI in hun sector en begonnen ze meteen met het opdoen van praktijkervaring. "Je maakt gelijk opdrachten die je in je eigen werk kunt toepassen, waardoor de tijd die je voor de Adwise Academy inzet gelijk terugverdiend wordt." zei Karin. 


De enthousiaste reacties op deze sessie benadrukten het succes en wakkerden een verlangen naar individuele groei binnen het team aan. Samen met de werknemers identificeerden we persoonlijke leerdoelen en ontwikkelden vervolgtrainingen, waaronder de Training Neurocopywriting op locatie in Utrecht en de Training Conversational Marketing, om Attract voorop te laten lopen in de nieuwste recruitmenttechnieken.
Deze stapsgewijze aanpak resulteerde in een ontwikkeltraject met vijf trainingen gericht op persoonlijke leerdoelen en twee op maat gemaakte opleidingen, allemaal ontworpen om Attract zelfstandiger en vakkundiger te maken in hun vakgebied.  

Attract-Incompany-Training-ChatGPT-AI copy

De vleugels

Meer waarde aan Attract's waarden
.

Attract Uitzendbureau heeft een digitale transformatie ondergaan en staat nu sterker dan ooit.

Dankzij de Incompany Trainingen heeft Attract niet alleen het oorspronkelijke vraagstuk opgelost, maar ook een rijke stroom aan kennis en inzichten opgedaan. Met een grondig begrip van digitale vaardigheden en best practices beheert en controleert Attract nu zelfverzekerd een groot deel van hun digitale marketing en recruitment. Ze volgen de nieuwste ontwikkelingen nauwgezet en weten precies wanneer het tijd is om gespecialiseerde hulp in te schakelen.

Deze nieuwe vaardigheden stellen Attract in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en de controle over hun externe communicatie te behouden, waardoor hun boodschap echt weerspiegelt wie ze zijn en wat ze willen uitstralen. Dit resulteert in een versterkte relatie met zowel klanten als kandidaten, die nu duidelijker zien hoe Attract waarde creëert.

Attract neemt ook een leidende positie in bij de adoptie van de nieuwste technologieën, met een sterke focus op kunstmatige intelligentie (AI). Ze begrijpen precies hoe AI-tools hun bedrijfsprocessen kunnen versterken en blijven alert op potentiële risico's. Deze expertise stelt Attract in staat om huidige en toekomstige uitdagingen met vertrouwen aan te pakken, waardoor ze zich als een toonaangevende marktspeler positioneren. De AI-vaardigheden verbeteren niet alleen hun lange termijn effectiviteit, maar verhogen ook dagelijks de efficiëntie, waardoor er meer tijd overblijft voor hun kerntaak: persoonlijke aandacht voor kandidaten en bedrijven om de perfecte match te vinden.

Zelfstandig, minder afhankelijk, toekomstbestendig en in staat om interne kennis maximaal te benutten: Attract is klaar om verder te groeien met eigen vaardigheden.

Incompany-Training-Interne-Ontwikkeling

Het resultaat

Wat er verandert is.

De impact

Meer dan vleugels
.

In-House Agency Building gaat veel verder dan alleen het bereiken van de gestelde doelen. Het heeft de potentie om je gehele bedrijfscultuur en processen te verbeteren en te optimaliseren.
"We zijn ons onder andere veel bewuster geworden van de impact die het gebruik van de juiste woorden op de juiste plek online heeft. Ook het gebruik van AI, heeft ons ogen doen openen. Uiteraard blijft onze persoonlijke aanpak prioriteit nummer 1, maar het is een geweldige inspiratiebron en het bespaart ons tijd! Tijd die we nu nog meer kunnen inzetten, om de kandidaat en bedrijf te leren kennen en te gaan voor een duurzame match", aldus Karin.
Daarnaast heeft de grotere zelfstandigheid binnen Attract's marketinguitingen het enthousiasme in het team om met marketing aan de slag te gaan aanzienlijk verhoogd. "Het geleerde hebben wij al meteen in de praktijk gebracht en is een dagelijks terugkerend iets geworden."

Attract is nu niet alleen meer opgewassen tegen de veranderende markt, maar ook een toonaangevend voorbeeld van hoe bedrijven kunnen groeien door het ontwikkelen van intern talent en het omarmen van technologische innovaties.
Zo blijft Attract groeien en streven ze ernaar om voorop te lopen. Zij weten wat belangrijk is voor ontwikkeling en koesteren hun ambities


Hoe geef jij ambitie vleugels?

 

Geef je ambitie vleugels!
People-Laptop copy
Incompany-training

Ervaringen

Dit zeggen de medewerkers van Attract
.

"Je wordt geacht gelijk opdrachten te maken die je in je eigen organisatie kunt toepassen. Dit maakt het interactieve gedeelte gelijk toepasbaar, waardoor de tijd die je voor de Adwise Academy inzet gelijk terugverdiend wordt."

Karin Linting
Procesmanager
Attract
Karin Linting
Procesmanager
Incompany-training

Ervaringen

Dit zeggen de medewerkers van Attract
.

"Nauwlettend oog voor detail, een persoonlijke aanpak en oprechte interesse in mensen vormen de drijvende kracht achter Attract. Kernwaarden die Adwise Academy ook bezit, waardoor ze zo goed bij ons passen. Zij zetten altijd dat stapje extra, net zoals wij dat doen voor onze kandidaat en klant."

Karin Linting
Procesmanager
Attract
Karin Linting
Procesmanager
Incompany-training

Ervaringen

Dit zeggen de medewerkers van Attract
.

"De Adwise Academy kijkt heel gericht naar jouw vraag en wensen. Ze denken echt mee en komen met goede passende opleidingen. Ook worden de trainingen verzorgd door zeer kundige maar bovenal enthousiaste mensen."

Karin Linting
Procesmanager
Attract
Karin Linting
Procesmanager
Maikel-Veldhuis

Geef je ambitie vleugels

Met onze in-house agency building
.

Maikel Veldhuis - Business Unit Manager

Meer informatie

Vraag een vrijblijvend advies aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op over de mogelijkheden voor jou of jouw organisatie.

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.

NRTO-logo
logo-eacademy-1