‘Haal meer uit je content met behulp van content mapping’

Interview met Björn Sinnema over Content Mapping

De nieuwe training Content Mapping van Adwise Academy helpt je om het bereik van je content te vergroten, een verdiepingsslag te maken en uiteindelijk ook de levensduur van je content te verlengen. In dit interview vertelt trainer Björn Sinnema je er alles over.

Het is niet de eerste keer dat Björn Sinnema ergens de training content mapping vormgeeft en verzorgt. “Toen ik een vacature zag staan voor freelance trainer ben ik gaan praten, want Adwise Academy heeft een goede naam in de branche. Het klikte en binnenkort ga ik de eerste training Content Mapping voor ze verzorgen. Deze training ontbrak nog in hun assortiment.”

digital-marketing-strategie

Wat houdt Content Mapping precies in?

“Ik denk dat vrijwel iedereen die zich bezighoudt met content marketing het wel eens gebruikt heeft, zonder dat ze het doorhadden. Content mapping is een duurzame manier van je content distribueren. Je hakt je content in stukken en past het aan het kanaal en de daarbij horende doelgroep aan. Dat kan gaan om een video die je opknipt in kortere video’s, om een artikel waar je bepaalde alinea’s of quotes uithaalt, maar bijvoorbeeld ook om een podcast, waarvan je een fragment selecteert en er een animatie bij laat maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Wat leren de deelnemers tijdens de training?

In deze training zet je de eerste stap om Content Mapping-professional te worden. Na afloop kun je vanuit je content items (video, artikel, podcast, et cetera) meer invalshoeken bepalen voor je content op verschillende kanalen en weet je je publiek met relevante updates op het juiste kanaal te bereiken.

Je leert wat content mapping is en waarom je het zou moeten toepassen. We behandelen de basis van content mapping en geven diverse voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast bied ik handvatten voor content mapping en behandelen we praktische tools waarmee je de prestaties van je content kan verbeteren, zoals managementtools voor social media. Daarna gaan we aan de slag met het maken van content maps met je eigen content.
Tot slot zoom ik in op de voordelen van content formats. Formats zorgen voor herkenbaarheid bij je doelgroep en bieden houvast voor de maker. Met formats zorg je voor een olievlek, zeker als ze goed aanslaan. Ook de vlucht die AI neemt komt tijdens de training aan bod. Welke mogelijkheden biedt dit voor content mapping?”

Aangezien je nieuw bent bij Adwise Academy: kan je wat meer vertellen over jezelf?

“Ik ben Hoofd Publiek & Markt bij Cultuur Kwartier Sneek. Ik heb bewust gekozen voor een 0,9 baan, omdat ik graag iets ernaast wil blijven doen. Lesgeven zorgt ervoor dat ik nieuwe, interessante mensen ontmoet, mijn kennis kan overdragen én het houdt mij fris. Vandaar dat ik nu ook freelance trainer ben bij Adwise Academy. Hiervoor was ik onder meer Lead Content bij iClicks, Contentmanager bij Axioma Contentmarketing & Communicatie en redacteur en podcastmaker bij de brancheorganisatie Platform Content. Ook was ik Content Director bij The Post – Bureau voor contentmarketing. Dus ik ga al wat langer mee in het vak.”

Wat spreekt jou zo aan in content marketing en specifiek in content mapping?

“Dat je gedwongen wordt om al vooraf goed na te denken over wat je waar wilt communiceren en welke doelgroepen je wilt bereiken. Je bent inhoudelijk bezig, zonder pusherig te zijn. Het draait om goede, unieke inhoud, waar je het maximale uit wilt halen.”

bjorn-sinnema

Tot slot: waarom zouden mensen deze training moeten volgen?

“Content marketing is voor veel marketeers puur het artikel, de podcast of de video. En dat eenmalig gebruik is zonde. Je kunt zo veel meer uit je content halen als je weet wie je publiek is, op welke kanalen ze zitten en hoe je je content hierop aanpast en slim distribueert. Tijdens deze training leer je hiermee te spelen, zodat je verdieping kunt aanbrengen en relevanter bent. Voor mij als trainer neem ik ook altijd weer nieuwe dingen mee naar huis. Ik breng de deelnemers wat, maar zij mij zeker ook! Van elkaar leren is het leukste dat er is.”

Lees meer over de training Content Mapping. De training is ook volledig vergoed te volgen met STAP-subsidie. Meer informatie hierover vind je hier.

maikel-veldhuis

Benieuwd wat de Adwise Academy voor jou kan betekenen?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een whatsapp!

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.