STAP-budget

Een sterke positie op de arbeidsmarkt start met de juiste opleiding
.

STAP-budget

Een sterke positie op de arbeidsmarkt start met de juiste opleiding
.

STAP-budget?

Een sterke positie op de arbeidsmarkt start met de juiste opleiding.

De grootste bedreiging voor de internationale koppositie van Nederland op het gebied van digitalisering en innovatie is het oplopende tekort aan professionals met de benodigde kennis en vaardigheden. De coronacrisis heeft in veel sectoren bovendien gezorgd voor een versnelling in digitalisering, waardoor er nog meer vraag is naar digitale skills. Omdat de technologische ontwikkelingen razendsnel gaan is de noodzaak tot een ‘leven lang ontwikkelen’ alleen nog maar groter geworden. Adwise Academy verzorgt diverse toonaangevende hard- en softskills trainingen en is DE ontwikkelpartner op het gebied van digitale marketing en innovatie. Samen maken wij Nederland future proof. En het mooie is dat je STAP-budget kunt aanvragen voor al onze opleidingen, zodat je de opleiding veel goedkoper of misschien wel gratis kunt volgen.

Wat is het STAP-budget?

1 maart 2022 is het STAP-budget geïntroduceerd. Elke Nederlander van 18 jaar tot de AOW-gerechtigde leeftijd kan een beroep doen op dit scholingsbudget van maximaal €1.000 exclusief btw per jaar. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor studiekosten. Het doel van deze regeling is dat je jezelf en je positie op de arbeidsmarkt versterkt.

Wat kun je met het STAP-budget?

Dankzij het STAP-budget kun je een opleiding of training volgen. Heb je interesse in een opleiding of training binnen Digital marketing, Digital recruitment, Copywriting of Persoonlijke ontwikkeling? Bekijk dan hier ons ruime aanbod.


Dit zijn de aanvraag-periodes van 2023:

 • 1 mei
 • 3 juli
 • 4 september
 • 1 november

De volgende toekenningsronde is op 1 mei 2023. Het is belangrijk om je vroegtijdig aan te melden. Zo vergroot je jouw kansen. Meld je aan voor 1 mei en wij ontzorgen je van A tot Z.

Hoe meld ik mij aan?

Heb je advies nodig bij het maken van een keuze tussen één van onze trainingen of opleidingen? Neem dan contact met ons op. 

De eerstvolgende aanmeldtermijn start op 1 mei 2023 om 10.00 uur. Dit betekent dat je start met een training of opleiding tussen 29 mei en 30 september 2023. 

We willen jou graag volledig ontzorgen in het aanvraagproces. Het is daarom noodzakelijk om een voorinschrijving te doen. Dankzij deze voorinschrijving hoef jij op 1 mei alleen nog jouw aanmelding te bevestigen in het STAP portaal. 

 

De stappen ná de voorinschrijving zijn als volgt: 

 • Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldbewijs;
 • Ga maandag 1 mei naar stapuwv.nl, het STAP-aanvraagportaal van UWV. Zorg dat je vóór 10.00 uur al op 'Aanvragen STAP-budget' hebt geklikt zodat je in de eerste groep van de wachtrij terecht komt. Het maakt niet uit hoe ver voor 10.00 uur je dit doet.
 • Log in met DigiD.
 • Upload je digitale STAP-aanmeldingsbewijs (dat je van ons hebt gekregen).
 • Vul je student-, klant- of inschrijfnummer in (dat je kunt vinden op je STAP-aanmeldingsbewijs).
 • Bevestig de opleiding die via een ‘vooraanmelding’ door de opleider voor je is klaargezet (en anders: selecteer zelf de opleiding die ook op het STAP-aanmeldingsbewijs is opgenomen).
 • Beantwoord nog enkele vragen over je situatie.
 • Dien je aanvraag in.
 • Wacht op reactie van UWV. Na toekenning ontvang jij en ook je opleider bericht van UWV.
*Let op! Deze voorinschrijving is dus geen definitieve inschrijving.

Veelgestelde vragen

over jouw STAP-budget-aanvraag

maikel-veldhuis

Vragen over jouw mogelijkheden?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een whatsapp!