STAP budget

Een sterke positie op de arbeidsmarkt start met de juiste opleiding
.

STAP budget

Een sterke positie op de arbeidsmarkt start met de juiste opleiding
.

Wat is het STAP-budget?

1 maart 2022 is het STAP-budget geïntroduceerd. Elke Nederlander van 18 jaar tot AOW gerechtigde leeftijd kan een beroep doen op dit budget van maximaal €1.000 per jaar. Het STAP-budget vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten. Het doel van deze regeling is dat je jezelf en je positie op de arbeidsmarkt kunt versterken.

Wat kun je met het STAP-budget?

Dankzij het STAP-budget kun je een opleiding of een training volgen. Heb je interesse in een opleiding of training binnen Digital Marketing, Digital Recruitment, Copywriting of Persoonlijke ontwikkeling? Bekijk dan hier ons ruime aanbod.

Met het STAP-budget kun je bijvoorbeeld 3 verschillende trainingen t.w.v. €295,- bij ons afnemen om gebruik te kunnen maken van het maximale budget. 

De volgende toekenning word vergeven op 2 januari 2023. Het is daarom belangrijk om je vroegtijdig aan te melden om daarmee jou kansen te vergroten. Meld je aan voor 1 januari en wij ontzorgen je van A tot Z.

 

Jouw STAP-budget

Goed om te weten
.

Om als opleider trainingen aan te kunnen bieden via het STAP-budget worden er diverse eisen gesteld. De Adwise Academy voldoet aan deze eisen waardoor je gebruik kunt maken van ons aanbod opleidingen en trainingen.

Vanuit het STAP-budget zijn er ieder kalenderjaar 6 aanvraagtermijnen van 2 maanden beschikbaar. Binnen elk aanvraagtermijn is er ruimte voor ongeveer 35.000 aanvragen.

Het eerstvolgende aanvraagtermijn is:

  • 2 januari: start training tussen 1 februari en 31 mei 2023

Is het budget op? Dan is aanvragen weer mogelijk bij het eerst volgende aanvraagtermijn. Op=op.

foto-marloes-jeroen

Hoe meld ik mij aan

Een keuze kunnen maken tussen één van onze trainingen of opleidingen? Plaats dan hier jouw voorinschrijving. Heb jij hierin advies nodig? Neem dan contact met ons op. 

Het eerstvolgende aanmeldtermijn start op 2 januari 2023 om 10.00. Dit betekent dat je tussen 1 februari en 31 mei 2023 een training of opleiding kunt volgen.  

We willen jou graag volledig ontzorgen in het aanvraagproces. Het is daarom noodzakelijk om een voorinschrijving te plaatsen. Dankzij deze voorinschrijving hoef jij op 1 november alleen nog jouw aanmelding te bevestigen. 

De stappen ná de voorinschrijving zijn als volgt: 

  • Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldbewijs;
  • Log op 2 januari om 10.00 in op het STAP-portaal van het UWV met je DigiD-code; 
  • Jouw gekozen opleiding staat gereed dankzij jouw voorinschrijving;
  • Upload jouw STAP-aanmeldbewijs binnen het portaal;
  • Het UWV beslist binnen 4 weken of het STAP-budget wel of niet wordt toegekend; 
  • Als het STAP-budget is toegekend dient jouw opleiding of training minimaal 4 weken na je aanvraag te starten, en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak.
  • Als het STAP-budget niet is toegekend dan maken wij een nieuw STAP aanmeld bewijs waarmee je op het eerstvolgende aanvraag moment nogmaals de subsidie kunt aanvragen.
*Let op! Deze voorinschrijving is dus geen definitieve inschrijving.

 

 

Veelgestelde vragen

over jouw STAP-budget aanvraag

Mogelijke subsidies

Enkele voorbeelden.

maikel-veldhuis

Vragen over jouw mogelijkheden?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een whatsapp!