Wervende vacatureteksten schrijven

Leer vacatureteksten schrijven waar kandidaten wél op reageren!

Voor wie is de incompany training wervende vacatureteksten schrijven?

De incompany training Wervende vacatureteksten schrijven is speciaal ontworpen voor recruitmentteams en HR-teams die de kwaliteit van hun wervingsproces willen verbeteren. In de training leren jullie vacatureteksten schrijven die duidelijk maken waarom kandidaten juist voor júllie organisatie moeten kiezen. De training wordt aangepast aan jullie specifieke leerdoelen, voor een optimaal resultaat. 

digital-marketing-traineeship-2

Wat leer je tijdens de incompany training wervende vacatureteksten schrijven?

In de ochtend focussen we op de essentiële basis voor het schrijven van doeltreffende vacatureteksten. Met behulp van een specifiek ontwikkeld framework, leren jullie gedetailleerd voor wie jullie echt schrijven. Dit omvat het identificeren van wat de ideale kandidaat aantrekt, belangrijke informatie over de functie, het team, en de organisatie, en hoe je de kandidaat motiveert om te solliciteren. Deze voorbereiding maakt het gemakkelijker om gericht en effectief te schrijven, waarbij de juiste woorden worden gekozen voor de juiste kandidaat. Na de training hebben alle teamleden de tools en kennis om vacatureteksten te schrijven die meer sollicitanten aantrekken. En niet onbelangrijk: jullie ervaren meer plezier en efficiëntie in het schrijfproces.

Copywriting met AI

Natuurlijk komt in de training ook ChatGPT aan bod. Je leert hoe je deze AI-tool inzet om het schrijfproces te verbeteren en krijgt praktische tips en handige prompts aangereikt die je al meteen tijdens de schrijfopdrachten in de training kunt gebruiken. Maar bovenal leer je in de training wat een tekst een góede tekst maakt. Die kennis heb je nodig om de output van ChatGPT te kunnen beoordelen. Het resultaat: sterke vacatureteksten op jouw website, in je nieuwsbrief en/of op je social media-kanalen.

 

DSC_2539-1

In deze interactieve training, gericht op jullie team van recruiters en HR-professionals, combineren we de essentie van wervend schrijven met het finetunen van jullie vacatureteksten. We starten met de basis van doelgroepgericht schrijven, inclusief technieken om clichés te vermijden en jullie boodschap helder over te brengen. Vervolgens duiken we dieper in geavanceerde schrijftechnieken zoals SEO, het creëren van aantrekkelijke functietitels, en het schrijven van effectieve call-to-actions. Deze training geeft jullie de tools en kennis om vacatureteksten te schrijven die resulteren in een hogere kwaliteit sollicitanten, met meer plezier en efficiëntie in het schrijfproces.

  • Jullie leren waarom lijdende zinnen funest zijn voor een wervende vacaturetekst;

  • Jullie leren waarom je woorden als ‘maar’, ‘pre’, ‘affiniteit’ en ‘bereid’ beter kunt vermijden;

  • Jullie leren kandidaatgericht schrijven;

  • Jullie ontdekken hoe je in een tekst to the point komt;

  • Jullie oefenen met het begrip ‘show, don’t tell’, oftewel: beeldend schrijven;

  • Jullie ontdekken hoe je holle vaten en clichés ombuigt tot concrete taal - en waarom dit voor een vacaturetekst zo belangrijk is;

  • Jullie leren schrijven met een glimlach.

people-56

Wat kun je na de incompany training wervende vacatureteksten schrijven?

Na de incompany training schrijven de teamleden effectieve vacatureteksten die aantrekkelijk zijn voor de juiste kandidaten. De training zorgt verder voor meer plezier en efficiëntie in het schrijfproces, biedt inspiratie voor het creëren van originele teksten én verhoogt het zelfvertrouwen van jullie als vacaturetekstschrijvers. Uiteindelijk versterkt dit alles de waarde van jullie team voor de organisatie, want jullie behalen betere resultaten met jullie vacatures.

Studiebelasting / inspanning

De studiebelasting is één dag (7 uur)

ADW-2023-Hackaton-7967-1
Anouk-2

Trainer

"Al sinds 2010 schrijf ik rake woorden voor bedrijven die het niet zien zitten om zelf te schrijven óf die er geen tijd in willen steken. Als copywriter heb ik samen met Adwise onder meer gewerkt aan de werken bij-website van Movares, die in 2023 genomineerd is voor een Digitaal-Werven-award. Maar ik werk ook met mensen die wél graag schrijven, of die voor hun werk simpelweg móeten schrijven - zoals recruiters en HR-professionals. Hen leer ik in trainingen om goede (vacature)teksten te schrijven die resultaat opleveren - alle skills in eigen huis. Volvo Group Nederland, In Person, Gemeente Rijssen-Holten, IU Groep, Metaalkanjers en Hegeman Bouwgroep: qua trainingen is dit een kleine greep uit mijn klantenbestand."

Anouk van Leussen
Copywriter
Anouk-2
Anouk van Leussen
Copywriter

Deze bedrijven gingen je voor

Een greep uit onze Academy opdrachtgevers.

InPerson_Logo
Metaalkanjers_Logo
Xelvin_Logo
Movares_Logo

Adwise Academy: Waar vooruitgang en praktijkervaring samenkomen

 

Adwise Academy biedt een leerervaring die zowel teams als individuen meeneemt naar het volgende niveau van professionele ontwikkeling. Met trainingen die volledig zijn afgestemd op de unieke vereisten van je organisatie en de persoonlijke groei van elke deelnemer, halen onze ervaren trainers het beste naar boven met kennis direct uit de praktijk. Ze verbinden theorie naadloos met echte werkscenario's en bieden inzichten die deelnemers meteen kunnen toepassen. Of het nu gaat om het versterken van een heel team of om persoonlijke vaardigheden te verdiepen, Adwise Academy staat garant voor praktijkgerichte trainingen die resulteren in directe meerwaarde en een duurzame impact op zowel persoonlijk als organisatieniveau.

Vraag vrijblijvend een advies aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op over de mogelijkheden.

Maikel-Veldhuis (2)

Heb je hulp nodig bij je keuze, of heb je inhoudelijke vragen?

Maikel helpt je graag
.

Business Unit Manager Adwise Academy

Stuur een Whatsapp!

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.