Opleiding Digital Recruitment

Maak kennis met digitale recruitment

Voor wie?

De strijd op de arbeidsmarkt duurt voort. De kandidaten zijn aan de winnende hand. De toenemende krapte maakt van de arbeidsmarkt een echte kandidatenmarkt. Het bereiken van geschikte mensen is al een opgave; ze overtuigen ronduit een pittige uitdaging. Wil je als recruiter, intercedent, HR-medewerker of marketeer de nieuwste technologieën en methoden inzetten om (toekomstige) medewerkers online nog beter te zoeken, vinden en binden? Of toe aan een switch in jouw loopbaan? Dan is de opleiding Digital Recruitment wat voor jou! Maak jezelf klaar voor een nieuwe stap in je carrière.

digital-recruitment

Praktische informatie

Datum

5 september 2022
29 november 2022
2 februari 2023

Tijdstip

13:00 uur - 16:00 uur
09:00 uur - 12:00 uur
09:00 uur - 12:00 uur

Locatie

Blended, zowel op locatie als online

Groepsomvang

Maximaal 14 deelnemers

Deelnamekosten

€2250 excl. BTW 

Certificering

Certificaat 'Digital Recruitment opleiding'

Direct aanmelden?

Schrijf je nu in!


Programma

Tijdens de opleiding krijg je een introductie in de wereld van digital recruitment en ga je dieper in op trends en ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Ook start je met het bepalen van een strategie en het schrijven van een ‘employer journey’. De Digital Recruitment opleiding bestaat uit 8 sessies van 3 uur.

 1. Recruitment Strategie & Candidate journey
  Introductie in de digitale wereld op gebied van Digital Recruitment. Hierbij gaan we dieper in op de trends en ontwikkelingen in dit vakgebied. Daarnaast maken we een start met het bepalen van een passende strategie en het schrijven van een zogenoemde employer journey.

 2. Recruitment concept
  In dit dagdeel gaan we dieper in op het ontwikkelen van een concept voor een werkenbij site of een werkenbij pagina voor het neerzetten van een recruitment campagne.

 3. Moderne vacatureteksten schrijven deel 1
  Tijdens dit dagdeel nemen we je mee in het belang van het schrijven van passende en moderne vacatureteksten die jouw doelgroep aanspreken. De verschillende generaties op de arbeidsmarkt vragen verschillende vormen van schrijfstijl waar je rekening mee moet houden.

 4. Moderne vacatureteksten schrijven deel 2
  In de tweede training moderne vacatureteksten schrijven leer je hoe je een intro schrijft op basis van een Job Value Proposition, zodat kandidaten na het intro dóór willen lezen. Ook leer je veel verschillende schrijftechnieken om je teksten aantrekkelijker en wervender te maken.

 5. Google Ads & Job Boards
  In deel 1 van outreach gaan we aan de slag met het vermarkten van jouw campagnes via social media, zoals LinkedIn Jobs en Indeed.

 6. Advertising via Social
  In deel 2 van outreach gaan we samen aan de slag met de overige social media mogelijkheden. Dat zijn onder andere Facebook, Instagram en Snapchat. 

 7. Hunten & Digitale Communicatie
  Naast de campagnes op social media waarmee je mensen wilt aantrekken, leren we je ook hoe je zelf kunt ‘hunten’. Je gaat hier dus actief op zoek naar passende profielen. We leren je hoe je dit doet en hoe je op de juiste manier contact legt en onderhoudt.

 8. Innovaties in e-recruitment
  Chatbots, automatische selectietools (Harver), tools voor schrijven en solliciteren door middel van voice. 

 

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding:
 • Ben je bekend met alle ins en outs van Digital Recruitment;
 • Beheers je de skills als digital recruiter en weet je de nieuwste methoden in te zetten om (toekomstige) medewerkers online nog beter te binden;
 • Ben je in bezit van het Digital Recruitment opleiding certificaat.

Studiebelasting / inspanning

De opleiding heeft een duur van 8 weken. De studiebelasting is 3 uur per week.

Training
Brainstorm
Vergaderen

Onze Academy trainers

Delen graag kennis vanuit hun expertise.

Elke Tiehuis
Elke Tiehuis Talent Acquisition Manager
Tom de Haas
Tom de Haas Learning & Development Manager
Marloes de Jong
Marloes de Jong Performance Manager
Evelien Knippers
Evelien Knippers Account Director
Dennis Westerbeek
Dennis Westerbeek Digital Advertising Marketeer
Anouk van Leussen
Anouk van Leussen Copywriter en trainer

Methode / Aanpak

De Adwise Academy combineert en integreert klassikale activiteiten met online trainingsmethodes, coaching en mentoring. Zo zetten wij samen met jou de volgende stap in je carrière. Onze eigen ontwikkelde opleidingsmethodiek waarbij blended learning de basis is, is gebaseerd op inzichten en bevindingen van onze cursisten en trainers en is daarnaast gecertificeerd door NRTO. Door trainingen op verschillende manieren aan te bieden zorgen we ervoor dat je de lesstof echt eigen maakt. Deze manier van lesgeven zorgt voor nauw contact tussen jou, je mede-cursisten en trainers.

Prijs en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de opleiding bedragen: € 2.250,- excl BTW.
De overheid investeert in kennisoverdracht binnen krapteberoepen. Om die reden is het mogelijk om in sommige regio's in aanmerking te komen voor een volledige subsidie. De betreffende fondsen plannen hiervoor graag een oriënterend gesprek met je in. Enthousiast geworden? Meld je aan en wij checken geheel vrijblijvend of je in aanmerking komt voor volledige vergoeding. Of lees meer op onze subsidie pagina


Maatwerk en Incompany

Ben je op zoek naar een incompany training voor meerdere collega's? Of wil je als manager je hele team laten bijscholen? Dan is een incompany training of opleiding een slimme keuze. Wij bieden op maat gemaakte trainings- of opleidingsprogramma's die aansluiten bij jouw organisatie en mensen. Als bijkomend voordeel is een incompany training ook nog eens een stimulans voor de samenwerking binnen jouw team of bedrijf!
Ontdek jouw mogelijkheden.
Tiara-Schouten

Dit zeggen onze deelnemers

Succesverhalen
.

''De Adwise Academy heeft mij een brede kennis over het vak gegeven en inzicht gegeven in mijn voorkeuren/specialiteiten.''

Tiara Schouten
Content medewerker bij Otto Simon
Tiara-Schouten
Tiara Schouten
Content medewerker bij Otto Simon
Marlies-Potgieter

Dit zeggen onze deelnemers

Succesverhalen
.

''De combinatie van de trainers en de stof maakt dat je uitkeek naar de volgende les. Goede feedback op vragen, huiswerk en de eindpresentatie. De opleiding is zeer waardevol.''

Marlies Potgieter
Secretaresse bij Avedan
Marlies-Potgieter
Marlies Potgieter
Secretaresse bij Avedan

Meld je direct aan

En wees verzekerd van een plek

maikel-veldhuis

Heb je hulp nodig bij je keuze, of heb je inhoudelijke vragen?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een Whatsapp!

Veelgestelde vragen

en contactmogelijkheden

 • Ik twijfel over welke training of opleiding ik moet volgen, wat kan ik doen?

  Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs via mail ( academy@adwise.nl ) of via telefoon (0546-212811). We denken graag met je mee.

 • Kan ik een offerte ontvangen?

  Uiteraard is het mogelijk om een offerte te ontvangen van het totaal bedrag van een cursus die je wilt volgen. Je kunt het offerteverzoek mailen naar academy@adwise.nl. Wij helpen jou graag verder.

 • Ik ben ziek/ verhinderd, kan ik de training inhalen?

  Ja dit is mogelijk. Je kunt de training op een later moment inhalen. Mocht je verhinderd zijn geef dit altijd z.s.m. door, in overleg wordt gekeken naar een passend moment om de les in te halen.

  Heb je een online training gevolgd? Alle online trainingen worden opgenomen zodat je deze ook op een later moment kunt terugkijken.

 • Kan ik ook met mijn collega’s een training of opleiding volgen?

  Alle trainingen van de Adwise Academy worden ook als Incompany training gegeven. Volg met je team, afdeling of organisatie een training toegespitst op je branche en organisatie, of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Neem contact met ons op voor meer informatie, we denken graag met je mee.

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.

Onze trainingscentra

In Almelo, Utrecht, Zwolle of Doetinchem.

Kvk 08137396
Btw nr NL 8203.08.419.B01
Iban NL21RABO0368471152

ADA-Academy-Almelo

NieuweGarage
Twentepoort West 12
7609 RD Almelo
Nederland

Telefoon: 0546 - 21 28 11
E-mail: academy@adwise.nl

ADA-Academy-Utrecht

Creative Valley
Orteliuslaan 9
3528 BA Utrecht
Nederland

Telefoon: 0546 - 21 28 11
E-mail: academy@adwise.nl

ADA-Academy-Zwolle

ROOM25
Burgemeester Drijbersingel 25-U
8021 DA Zwolle
Nederland

Telefoon: 0546 - 21 28 11
E-mail: academy@adwise.nl

ADA-Academy-Doetinchem

Blend
Gasthuisstraat 13
7001 AX Doetinchem
Nederland

Telefoon: 0546 - 21 28 11
E-mail: academy@adwise.nl