‘Dankzij de trainingen worden we straks minder afhankelijk van bureaus voor recruitment’

Nicole Schreurs over de Digital Recruitment trainingen van Adwise Academy

Nicole Schreurs werkt al ruim dertig jaar in verschillende functies bij Rhenus Road in Venlo. Zij heeft momenteel een dubbelfunctie op het gebied van managementsupport en HR en recruitment. Omdat dit een relatief nieuwe wereld voor haar is volgde ze diverse digital recruitmenttrainingen bij Adwise Academy. “Ik ontdek nu welke tools we moeten hebben om zelf aan de bal te zitten.”

Nicole benadrukt dat ze geen ‘echte recruiter’ is. Omdat zij de organisatie door en door kent en verschillende managementfuncties heeft vervuld, klopte de HR-manager Nederland van Rhenus bij haar aan of zij recruitmenttaken op wilde pakken. “Wij maakten vaak gebruik van externe bureaus om onze vacatures in te vullen. Maar de arbeidsmarkt is booming en de kosten rijzen de pan uit. Om zelf meer controle te krijgen over het proces én de kosten, is besloten het meer in eigen hand te gaan nemen”, licht Nicole toe. 

Zij voert al heel lang sollicitatiegesprekken en gaf leiding aan diverse afdelingen. “Ik ben opgegroeid in de expeditie wereld en weet wat onze organisatie nodig heeft en wie er wel en niet goed passen bij onze cultuur. Omdat ik er al zo lang werk ben ik de vraagbaak van Rhenus geworden. Dus ik snap dat ze aan mij dachten voor het werven van nieuw talent voor de Road-divisie. Ik vind die afwisseling zelf ook heel leuk.”

WhatsApp_Image_2022-10-19_at_3.54.47_PM

Dubbelrol

De uitdaging is wel om dit in te passen in haar agenda, want Nicole vervult een dubbelrol. Zowel managementsupport als recruitment is lastig in te plannen in vaste tijdsblokken. “Het is vaak even dit tussendoor doen, even snel dat regelen. Dat maakt dat ik continu op zoek ben naar: waar vind ik de ruimte en hoe pas ik alles in? En het werk wordt alleen maar meer. We groeien heel hard. De afgelopen 2 jaar zijn er maar liefst 50 nieuwe collega’s bijgekomen.”

Bovendien was het zaak haar expertise uit te breiden op het gebied van digital recruitment, omdat dit een nieuwe wereld voor haar is en de ontwikkelingen razendsnel gaan. Er is hierbij gebruikgemaakt van het STAP-budget, de overheidssubsidie van maximaal 1000 euro per jaar voor trainingen, cursussen en opleidingen. Al zoekend kwam de HR-manager Nederland uit bij de trainingen van Adwise Academy in Almelo. “Wij zitten zelf in Venlo, dus ik had nog nooit van ze gehoord. Omdat het steeds om een training van een dagdeel ging en ik het zonde van mijn tijd vond als ik er steeds een dag voor moest reizen, heb ik de trainingen online gevolgd.”

Afgestemd trainingspakket

Ze begon met de training Digital Recruitment Strategie & Candidate Journey en enkele weken erna volgde Google Ads & Job Boards. Binnenkort volgt nog de training Advertising via Social. “Daarna gaan we de balans opmaken en kijken welke trainingen er in 2023 eventueel verder nog nodig zijn. Tot nu toe heb ik nog weinig van het geleerde kunnen toepassen in de praktijk. Dat ligt niet aan de kwaliteit van de trainingen, maar aan hoe we het hier georganiseerd hebben. Ik heb nog weinig tijd gehad om het stukje recruitment structureel op te pakken. Dat moet volgend jaar echt anders, dus er zullen taken anders moeten worden neergelegd.”

Rhenus Road heeft op dit moment veel operationele vacatures in het warehouse en op het crossdock, maar ook op kantoor. “Het voordeel van recruitment zelf gaan doen is dat je precies weet welke vaardigheden en skills er worden gevraagd voor welke functie”, vertelt Nicole. 

ADW-traineeship-1024 spiegel

Old school

Zij is erg te spreken over de kwaliteit van de docenten van Adwise Academy. “Ze leggen de stof duidelijk uit en er was ruimte voor oefeningen. Ik moest wel wennen aan het werken in een Google-omgeving, ik had persoonlijk het lesmateriaal liever als pdf gemaild gekregen. Liefst ook vooraf. Dan had ik mij alvast in kunnen lezen en kan je het er achteraf altijd nog eens bij pakken en teruglezen, zonder dat je eerst in moet loggen op een plek die je ook nog moet onthouden. Wat dat betreft ben ik een beetje old school.”

Nicole verwacht dat er volgend jaar nog wel meer digital recruitmenttrainingen zullen volgen. “Ik wil hier zeker in verder. Ik kijk hierbij vooral naar: wat is er nodig voor mijn functie? Daarnaast ben ik van plan om trainingen te gaan volgen via Good Habits, een online platform voor trainingen. Het doel is slimmer worden en zelf aan de gang gaan met handige tools. De noodzaak wordt met het oog op de personeelskrapte en onze stevige groei alleen maar groter.”

maikel-veldhuis

Benieuwd wat de Adwise Academy voor jou kan betekenen?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een whatsapp!

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.