‘Ze kijken hier niet naar je labeltje’

Interview met Romy van Luijk, office manager bij Adwise Academy

Romy van Luijk (29) is in februari 2023 Adwise Academy komen versterken. De office manager zag bij binnenkomst voor haar sollicitatiegesprek meteen: dit is geen traditionele werkomgeving. “Ik kijk hier mijn ogen uit!” Ze moest zo’n beetje aan alles wennen bij haar nieuwe werkgever. “Maar op een positieve manier. Het is heerlijk om zoveel zelfstandigheid en vrijheid te hebben en vertrouwen te krijgen.”

Romy werkt drie dagen in de week voor Adwise Academy en op vrijdag gaat ze meestal aan de slag voor Adwise, de digital agency waaruit Adwise Academy ooit is ontstaan voordat het verzelfstandigde. Ze kende de organisatie nog niet toen ze op een vacature stuitte voor office manager, maar al snel kwam zij erachter dat er iemand uit haar netwerk had gewerkt. “Ik heb alleen maar enthousiaste verhalen gehoord. Ik besloot een motivatiebrief te schrijven en ik mocht al snel op gesprek komen.”

Ze was al langer op zoek naar iets anders, omdat ze de uitdaging miste in haar huidige baan en met steeds minder plezier naar haar werk ging. Het gesprek met Maikel en Sannefleur van Adwise Academy verliep heel prettig. “Ik vond het fijn om te merken dat ze niet naar mijn labeltje keken, maar echt keken naar de persoon die ik ben. Ik heb mijn hbo-studie Leisure Management niet afgemaakt, omdat het achteraf toch niets voor mij bleek te zijn en ben toen gaan werken in facility management. Dan is het prettig dat ze hier vooral kijken naar mijn karakter en competenties in plaats van welke boxjes ik allemaal aantik qua opleidingen en diploma’s.”

Romy-van-Luijk

Met zijn allen werken aan één doel

De keuze viel uiteindelijk op Romy en begin februari beleefde ze haar eerste werkdag bij Adwise Academy. “Het was een verademing. Wat een fijne sfeer en wat een collegialiteit! Ik kwam van een veramerikaanst bedrijf waar het ieder voor zich was. Hier is iedereen bereid je te helpen en werk je met z’n alleen aan hetzelfde doel.” Ze moest het meest wennen aan het uitgangspunt dat fouten maken oké is. Sterker nog: het credo bij Adwise is: fouten horen erbij als je wilt innoveren. “Dat is best even slikken voor iemand die nogal eens te streng voor zichzelf is.”

Bij Adwise draait alles om vertrouwen. “Je wordt hier niet op je vingers gekeken en mag zelf bepalen hoe je iets doet en hoe je je werkweek indeelt. Bij mijn vorige werkgever werd goed in de gaten gehouden of je wel iedere dag stipt om 8 uur ’s ochtends op je plek zat en moest je overal verantwoording voor afleggen. Hier word je volledig vrij gelaten en krijg je veel verantwoordelijkheid. Dat is heel prettig werken.”

Prettige werkomgeving

Andere pluspunten van Adwise Academy vindt zij de heerlijke lunch die iedere dag voor haar geregeld wordt, de goede koffie en de prettige werkomgeving. “Het is een heerlijk kantoor om te mogen werken. We hebben flexplekken, maar proberen wel altijd met de collega’s van Adwise Academy bij elkaar te gaan zitten, omdat we dan sneller kunnen schakelen. Bovendien is het gezelliger. Ik werk één dag in de week thuis en dat is met name fijn als ik veel administratieve taken moet uitvoeren. Maar het liefst ben ik zo veel mogelijk op kantoor, want ik krijg energie van mensen om mij heen.”

ADW-2023-Hackaton-7996 (2)

Als office manager is zij vooral bezig met de planning en organisatie. Zij voorziet de trainers en deelnemers van de juiste informatie en spullen. “Ik regel hier van alles. Mijn werk is superafwisselend; iedere dag is hier weer anders. Die veelzijdigheid maakt het juist zo leuk. Zo hou ik mij momenteel bezig met het neerzetten van een ervaring voor de deelnemers van onze trainingen. Adwise is hier heel goed in voor haar medewerkers, heb ik zelf gemerkt als nieuwkomer, en nu probeer ik de vertaalslag te maken voor onze cursisten.”

Een goede fit

Het leukste aan haar werk vindt Romy de veelzijdigheid van haar functie, het directe contact met mensen en een stukje zorg bij de ander wegnemen. “Voor mijn komst deden Maikel en Sannefleur alles zelf. Als ik zie wat ik nu allemaal van ze heb overgenomen, snap ik niet hoe ze dat ooit allemaal zelf gedaan hebben naast hun eigen baan.” Ze merkt dat Maikel en Sannefleur heel veel kennis en informatie in hun hoofd hebben zitten. “Nu is het voor mij de uitdaging om dit er allemaal uit te krijgen. Gelukkig zijn ze heel duidelijk in wat ze willen en ik hoef dus nooit te gissen wat ze precies willen. Het is heel makkelijk samenwerken met hen.”

Ze merkt dat ze een goede fit heeft met het team. “Om hier goed te aarden moet je van aanpakken weten en niet bij de hand willen worden genomen. Het is fijn dat ik hier niet een doorsnee office manager ben: ik word meegenomen in de visie van Adwise Academy. Ik mag zelf ook aan die visie werken en mijn mening wordt gehoord en gewaardeerd.” Kortom: ze heeft het ontzettend naar haar zin. Ze wil nog niet te ver vooruit kijken. “Eerst maar eens mijn eigen functie onder de knie krijgen, daarna zien we wel verder.” Wel weet ze dat ze zichzelf wil blijven ontwikkelen. “En waar zit je dan beter op je plek dan bij een opleidings- en ontwikkelpartner?”

maikel-veldhuis

Benieuwd wat de Adwise Academy voor jou kan betekenen?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een whatsapp!

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.