‘Wij zijn uniek in ons speelveld’

Business Unit manager Sannefleur Perik over Emerce nummer 1-positie Adwise Academy

academy-emerce-header

Adwise Academy mag zich vanaf nu een jaar lang de nummer 1 opleider in online marketing & communicatie noemen. Het liet gerenommeerde opleiders achter zich in de Emerce 100 en behaalde dit jaar een ‘uitzonderlijk hoge score’: maar liefst 6,5 van de 7 sterren. Business Unit Manager Sannefleur Perik vertelt in dit interview hoe haar team dit voor elkaar heeft gebokst.

In de afgelopen twee jaar waarin Adwise Academy zelfstandig verder ging na een jarenlange periode onder de vleugels van digital agency Adwise uit Almelo, timmerde het academy team flink aan de weg. Vorig jaar schopte de opleidings- en ontwikkelpartner op het gebied van online marketing en digital skills het al meteen tot een tweede plaats in de Emerce 100, een jaar later werd het de winnaar in de categorie opleidingen en trainingen. Beslissers, werkzaam in de online marketing, ICT en e-business hebben Adwise Academy hele goede beoordelingen gegeven.

Adwise zelf doet het al jaren goed in de ranglijst van Emerce. Het wist al drie jaar op rij een podiumplek te bemachtigen in de categorie Digital agency fullservice groot. De Emerce 100 is een speciale jaarlijkse uitgave van Emerce. Dit jaar is het alweer de achttiende editie. Hierin staan de uitkomsten van een onafhankelijk imago-onderzoek centraal staan, uitgevoerd door Motivaction – verrijkt met andere relevante marktdata. De naam Emerce 100 is een beetje misleidend, omdat het al lang niet meer om een top-100 gaat. Door de enorme groei van de online branche worden er inmiddels misschien al wel duizend verschillende bedrijven beoordeeld. Het ging dit jaar om vijf gebieden (Bureaus, E-Business Services, Media & Advertising, Software en Venture) en 53 verschillende categorieën.

Onze vakinhoudelijke trainingen zijn op Champions League-niveau.’

Adwise Academy eindigde dit jaar als eerste in de categorie opleidingen en trainingen. Waar hebben jullie die eerste plaats aan te danken?

 “Wij hebben gedaan wat we altijd al doen: onze vakinhoudelijke trainingen zijn op Champions League-niveau. We brengen award winning cases in en de trainingen worden vaak verzorgd door de beste specialisten van Adwise die uitblinken in hun vakgebied. Ook extern hebben wij een netwerk aan top trainers in ons vakgebied. En als je verder kijkt dan het vak zelf, hebben wij een heel duidelijke visie op de ontwikkeling van mensen. Met alleen een losse training ben je er vaak niet. Wij zien toekomst in continuous learning programs, waarbij professionals 24/7 up-to-date blijven.

Uiteindelijk is vakinhoud maar een onderdeel van hoe mensen zich ontwikkelen. Vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling gaan altijd hand in hand. Wie ben ik? Wat wil ik, waar ben ik goed in en waar wil ik mij verder in ontwikkelen? Wij hebben daar binnen Adwise ontwikkelprogramma’s voor samengesteld van een jaar die heel succesvol zijn. Die kennis en ervaring delen wij graag met onze klanten. Wij weten als geen ander welke belangrijke trends en ontwikkelingen eraan komen en welke tooling, maar ook welke kennis en vaardigheden er nodig zijn binnen een team. Nu en in de toekomst.

sannefleur-perik-boswerger-1

Wij helpen organisaties altijd het beste uit hun team te halen en de organisatie future proof te maken. Wat dat betreft zijn wij uniek in ons speelveld. Het is fijn om te merken dat onze aanpak in positieve zin opvalt bij de doelgroep en dat het hier veel waardering voor heeft. Wij willen iedereen die op ons heeft gestemd en een hoge waardering heeft achtergelaten dan ook hartelijk bedanken.”

‘Een uitzonderlijk hoge score’

Hoe heeft Adwise Academy dit jaar gescoord?
“Het imago van de beoordeelde bedrijven wordt weergegeven op een 7-puntsschaal. Je kunt dus maximaal 7 sterren halen en wij hebben er dit jaar maar liefst 6,5 weten te bemachtigen. Dat is volgens Emerce ‘een uitzonderlijk hoge score’. Wij mogen ons nu een jaar lang de beste opleider in online marketing & communicatie noemen, wat natuurlijk een hele eer is. We hebben daarmee gerenommeerde aanbieders achter ons gelaten. Wij zijn onder meer beoordeeld op kennis/knowhow en flexibiliteit.”

Waarom worden jullie trainers zo goed beoordeeld?
“Doordat onze trainers niet alleen trainer zijn maar ook werken voor toonaangevende klanten bij Adwise en bekend staan als dé specialist in hun vakgebied, kunnen zij relevante praktijkkennis inbrengen en aansprekende cases behandelen. Bovendien loopt Adwise altijd voorop met technologische ontwikkelingen en heeft het partnerships met toonaangevende technologie leveranciers. Onze trainers zijn de beste in hun vak en willen die kennis graag overdragen op anderen. Wij geloven dat elke organisatie een blijvende voorsprong kan opbouwen als je continu kennis vernieuwt. Al onze trainers, coaches en mentoren hebben ruime ervaring in de begeleiding van digitale denkers en doeners. Adwise Academy begeleidt leidinggevenden bij de ontwikkeling van teams en geeft inzicht in welke kennis en vaardigheden nog ontbreken en helpt je die te ontwikkelen. Samen bouwen we aan nieuwe leiders, waarbij we gebruik maken van ons Learning Management Systeem (LMS). We kunnen samen ook in-house agencies opzetten, zodat belangrijke kennis en kunde in de haarvaten van de organisatie terechtkomen.”

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die op jullie gestemd heeft?
“Uiteraard wil ik hen in de eerste plaats hartelijk bedanken. Het is heel fijn om te merken dat jullie zoveel vertrouwen in ons hebben. Het is voor ons de bevestiging dat we op de goede weg zitten. Ik merk dat het belang van ontwikkeling van je eigen personeel nogal eens wordt onderschat. Zo bezocht ik onlangs een webinar van UWV over de krapte op de arbeidsmarkt. Deelnemers werd gevraagd wat ze zoal doen als een vacature lastig te vervullen is. Ontwikkeling van eigen personeel stond schandalig laag – ik meen zelfs op de tiende plaats. Bij Adwise Academy hebben wij een model ontwikkeld voor strategische personeelsplanning, waarbij er gekeken wordt wie er in een team zit, welke skills er nodig zijn en nog missen en hoe je die skills kunt ontwikkelen. Mijn advies luidt: kijk naar wat iemand kan en wat iemand nog kan leren in plaats van welke papieren iemand op zak heeft.”

Hebben jullie zelf ook vacatures?
“Als snelgroeiend bedrijf dat altijd in ontwikkeling is, is er voortdurend behoefte aan nieuw talent. Zo zijn wij altijd op zoek naar nieuwe trainers. Dus beschik jij over uitstekende didactische vaardigheden, communicatieve skills en vakinhoudelijke kennis en ervaring en lijkt het je wat om voor de beste opleider in online marketing & communicatie te komen werken? Neem dan contact met ons op!”

sannefleur-jmavond

‘De wereld gaat in een moordend tempo vooruit’

Kan je tot slot wat meer vertellen over de toekomstplannen van Adwise Academy?
“Uiteraard blijven we de beste trainingen ontwikkelen – alleen of samen met derden – en die vervolgens ook distribueren aan de juiste doelgroepen. Hierbij gaat het om content in verschillende vormen. We hebben een nieuwe studio gebouwd waarin we die content zelf kunnen ontwikkelen en toe kunnen voegen aan onze online leeromgeving. De vorderingen en de lacunes in kennis en vaardigheden kunnen straks ook voor externe professionals worden gemonitord via ons nieuwe Learning Management Systeem (LMS). Ook zijn wij volop aan het experimenteren met de inzet van AI. Tijdens onze AI hackathon hebben we al geweldige resultaten bereikt. De mogelijkheden op het gebied van AI en ontwikkeling zijn groot.

De wereld gaat in een moordend tempo vooruit. Vooroplopen vraagt om permanente beroepsopleiding, maar ook continue aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Wij geven deelnemers de kennis en handvatten om echt impact te kunnen maken in de digitale wereld. Hiertoe zetten wij ‘het Netflix van het leren’-model op. Hierbij kunnen organisaties en professionals bij ons een abonnement afnemen om onbeperkt te kunnen leren, zowel op het gebied van hard- als soft skills. Zo kan jij jezelf continu blijven ontwikkelen, of het nu gaat om snackable content van 10 minuten per keer, een volwaardige vakinhoudelijke training, een coachingsgesprek of een training waarin je je leiderschapsstijl verder ontwikkelt. Je krijgt op maat gemaakt advies en suggesties voor interessante trainingen voor jouw profiel of de functie die je ambieert. Zo haal je altijd het beste uit jezelf.”

sannefleur-perik-boswerger

Benieuwd wat de Adwise Academy voor jou kan betekenen?

Sannefleur helpt je graag
.

Business Unit Manager Academy

Stuur een whatsapp!

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.