Wijs je personeel op het STAP-budget en profiteer zelf ook

Op 1 juli van 10.00 uur is het volgende inschrijfmoment

Op 1 juli vanaf 10.00 uur is het weer zover: werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf dat moment STAP-budget aanvragen voor een opleiding ter waarde van maximaal 1000 euro per persoon. Die aanvraag dienen ze zelf in bij het UWV. Maar werkgevers hebben ook een belangrijke rol: zij kunnen hun werknemers informeren over de subsidie en hen stimuleren om een aanvraag te doen. Hier profiteren zij zelf ook van.

logo-new-1

Niet alleen werkenden en werkzoekenden profiteren van het STAP-budget, ook voor werkgevers zijn er een aantal belangrijke voordelen. Je personeel kan zich hiermee ontwikkelen, wat mogelijkheden biedt om te groeien met je bedrijf. Adwise Academy zet drie belangrijke voordelen van de opleidingssubsidie voor werkgevers op een rij:

  • Extra potje opleidingsgeld voor je werknemers
    Heb je geen of een beperkt budget om je werknemers trainingen aan te bieden? Het STAP-budget is een persoonlijk budget voor je werknemers dat ze extra financiële mogelijkheden geeft voor scholing. Hiervoor hoef je als werkgever dus niet in de buidel te tasten.
  • Werknemers groeien door
    Werknemers doen met de scholing extra kennis en ervaring op, waardoor ze makkelijker kunnen doorgroeien naar een hogere of andere functie. “Zo vergroot je de kans om talent voor je bedrijf te behouden, ook wanneer er doorgroeiwensen zijn”, vertelt Maikel Veldhuis, operationeel manager van Adwise Academy. Daarnaast kan een werknemer via een korte cursus via het STAP-budget een andere functie of specialisme verkennen.
  • Stimuleer innovatie binnen je bedrijf
    Het STAP-budget biedt verschillende opleidingsopties die je bedrijf verder helpen groeien. Zo kan je organisatie innoveren, waardoor je bijvoorbeeld serieuzer aan de slag kunt met digitalisering en online marketing. “Verdiep je in ons opleidingsaanbod en leg dit naast je bedrijfsdoelstellingen. Wij kunnen je hierin uiteraard ook adviseren nadat we met elkaar in gesprek zijn getreden”, adviseert Veldhuis.

 

ADW-Academy-meet-the-trainer-1-1-maikel-veldhuis

Hoe enthousiasmeer je je werknemers?
Je kunt je werknemers op verschillende manieren wijzen op de mogelijkheden van het STAP-budget. Bijvoorbeeld via een mail, op intranet, een speciale meeting, of via je HR-IT-systeem. Je kunt bijvoorbeeld als HR of leidinggevende zelf suggesties doen voor opleidingen die aansluiten bij je bedrijf, groeirichting en bepaalde functies en uitleggen waarom dit zo is. Maar geef ook duidelijk aan dat werknemers ook zelf in het opleidingsaanbod kunnen snuffelen en suggesties kunnen doen. Veldhuis: “Het idee achter het STAP-budget is dat Nederlanders zelf meer grip krijgen op hun eigen ontwikkeling.”
Om- en bijscholing aanbieden lijkt een flinke klus. Adwise Academy helpt je graag een blijvende voorsprong op te bouwen in de digitale transformatie met game-changing marketing en innovatie. Wij zien onszelf als co-piloot in de ontwikkeling van elke organisatie. 

digital-marketing-advanced

In Person: ‘Wervende vacatureteksten schrijven’

Voor In Person verzorgt Adwise Academy voor het personeel van meerdere vestigingen de training ‘Wervende vacatureteksten schrijven’, waarbij er gebruik is gemaakt van het STAP-budget. Anouk van Leussen, zelfstandig copywriter en trainer, leert de medewerkers hoe ze zelf goede teksten schrijven die resultaat opleveren. “Vier medewerkers van de vestiging in Rijssen volgden de training eerder al, toen er nog geen gebruik kon worden gemaakt van het STAP-budget. Vervolgens hebben we een kennissessie georganiseerd voor alle vestigingen, waarna deze maand 8 medewerkers van de vestiging in Lichtenvoorde en in juli nog eens 7 medewerkers van de vestiging in Almere de training gaan volgen.” Die laatste 2 groepen maken wel gebruik van het STAP-budget. Volgens Leslie Rietveld, mede-eigenaar van de vestiging in Lichtenvoorde, is de subsidie mooi meegenomen. “Het was voor ons geen breekpunt als de subsidie niet werd toegekend, want we wilden de training sowieso doen om ons te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Maar je hoort mij niet klagen dat wij nu gesubsidieerd deze training kunnen volgen”, reageert hij. Rietveld verwacht dat het uitgespaarde bedrag wel weer naar een andere opleiding zal gaan, want hij vindt het belangrijk dat hij en zijn collega’s zich permanent blijven ontwikkelen.

Trainster Van Leussen leert de deelnemers hoe ze kunnen werven met woorden. “Ze krijgen tools, inzichten, tips en tricks die ze direct in de praktijk kunt toepassen. Ik leer ze hoe ze met de teksten die ze voor opdrachtgevers schrijven de juiste mensen aanspreken, waardoor de kwaliteit van de sollicitanten verbetert en ze minder reacties van niet-passende kandidaten krijgen.” Zij kreeg van eerdere lichtingen teruggekoppeld dat het extra waardevol is om de training met het hele team, vestiging of bedrijf te volgen. “Zo kan je elkaar scherp houden. Iedereen heeft dezelfde kennis opgedaan en je kunt elkaar erop wijzen als je terugvalt in je oude patroon. Op die manier behaal je eerder het gewenste resultaat.”

Lees hier meer over de opleiding

Volgens Veldhuis moeten werkgevers in deze extreem krappe arbeidsmarkt extra investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. “Met een zak geld alleen ben je er niet. Je zult mensen moeten blijven uitdagen en opleidings-en carrièrekansen bieden. Door ze te attenderen op het STAP-budget werk je aan een duurzame relatie met je personeel.”

ADW-Academy-meet-the-trainer-Anouk-van-Leussen

Zorg voor een tijdige STAP-aanvraag

Let op: de zak geld van het STAP-budget is eindig. Per jaar stelt de overheid een budget van 218 miljoen euro beschikbaar voor opleidingskosten binnen deze post. Jaarlijks kunnen zo’n 300.000 personen verdeeld over 5 tijdvakken met een STAP-budget scholing volgen. De eerste twee tijdvakken gingen op 1 maart en 2 mei 2022 in en het budget was in no-time op. Zorg dus dat je werknemers tijdig op de hoogte zijn van deze mogelijkheid, zodat ze voor de eerstvolgende mogelijkheid (1 juli 2022 vanaf 10.00 uur) alle benodigde informatie voor de aanvraag hebben.
Veldhuis: “Geïnteresseerde cursisten kunnen zich nu al bij ons aanmelden voor een of meerdere trainingen. Al onze trainingen komen in aanmerking voor STAP-budget. Wij zorgen dan dat het aanmeldformulier voor 1 juli klaarstaat, zodat je straks binnen enkele muisklikken je aanvraag hebt ingediend.” UWV laat doorgaans binnen een week weten of het STAP-budget wordt toegekend. 

maikel-veldhuis

Benieuwd wat de Adwise Academy voor jou kan betekenen?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een whatsapp!

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.