Vergroot je kans op STAP-budget voor de volgende ronde

1 september 2022.

Het UWV is overspoeld met aanvragen voor het STAP-budget. Op vrijdag 1 juli ontving de instantie in minder dan 2,5 uur 37.500 aanvragen voor tegemoetkoming in de studiekosten. Hierdoor was het beschikbare bedrag van 32,6 miljoen euro meteen de eerste ochtend van de nieuwe aanvraagronde al op. Dit leidde tot veel teleurgestelde reacties. Hoe zorg je dat je tijdens de volgende ronde op 1 september niet achter het net vist?

Zodra het digitale aanvraagloket op 1 juli rond 10.00 uur openging ontstonden er lange wachtrijen. “Kort na 12.00 uur was er al geen budget meer te krijgen, terwijl er nog veel mensen in de wachtrij stonden. Van de cursisten die zich van tevoren bij ons hadden aangemeld voor een training met STAP-budget, heeft uiteindelijk maar een derde de tegemoetkoming toegekend gekregen”, reageert Maikel Veldhuis, Operationeel Manager bij Adwise Academy. “Ik had het uiteraard veel meer mensen gegund.”

Aanvragers die begin juli naast de 1000 euro subsidie grepen, maar wel afhankelijk zijn van de tegemoetkoming in studiekosten, zullen nu moeten wachten tot een volgende ronde. Het loket gaat dit jaar nog open op 1 september en op 1 november.

Maikel Veldhuis

Nieuwe ronde, nieuwe kansen 

Om je kansen op toekenning van STAP-budget te vergroten de eerstvolgende ronde, geven we je een aantal tips:

  1. Wie aanspraak wil maken op de subsidie, moet zich vooraf al hebben ingeschreven bij Adwise Academy. Zorg ervoor dat je hier dus niet pas op het laatste moment mee aan de slag gaat, want dan loop je kans dat je onderop de stapel belandt. Plaats je voorinschrijving bij Adwise Academy voor 30 augustus 2022 en wij zorgen dat je op tijd een STAP-aanmeldbewijs ontvangt.
     
  2. Log op 1 september bijtijds in op het STAP-portaal van het UWV met je DigiD-code – in ieder geval voor 10.00 uur ’s ochtends. Jouw gekozen opleiding staat gereed dankzij jouw voorinschrijving. Je hoeft dus niet eindeloos te scrollen op zoek naar de juiste opleiding. Het enige wat je hoeft te doen is jouw STAP-aanmeldbewijs uploaden binnen het portaal.

  3. Meld je op 1 september alleen aan voor een training die start tussen 1 oktober en 31 januari 2023. Begint jouw opleiding later? Wacht dan op een volgend aanmeldmoment. Op 1 november gaat het loket weer open voor trainingen die starten tussen 1 december en 31 maart 2022. LET OP: 1 november is het laatste moment van 2022 om de subsidie aan te vragen. Dus schrijf je in voor 30 augustus - mocht het dan niet lukken, dan heb je nog een herkansing  op 1 november.

  4. Je komt maar één keer per jaar in aanmerking voor subsidie. Probeer het budget van maximaal 1000 euro dus zo goed mogelijk te benutten. Heb je meerdere trainingen op het oog? Je kunt altijd met Adwise Academy bellen of mailen voor advies.
     
  5. Iedere keer dat het loket opengaat wordt er meer budget beschikbaar gesteld. Mensen die al STAP-budget hebben ontvangen mogen dit jaar bovendien niet opnieuw een aanvraag indienen. Dit vergroot jouw kans op toekenning. Blijf je dit jaar toch misgrijpen? Geef niet op! In 2023 wordt er in totaal nog eens 200 miljoen euro uitgetrokken voor om- en bijscholing. Op 2 januari volgend jaar is de eerste mogelijkheid van 2023 er al. Hierbij gaat het om trainingen die starten tussen 1 februari en 31 mei 2023. 

 

Heb je nog vragen over het STAP-budget? Operationeel Manager Maikel Veldhuis houdt op dinsdag 9 augustus tussen 10:00 en 11:00 uur en donderdag 25 augustus tussen 09:00 en 10:00 uur een online Q&A. Hou onze socials in de gaten voor meer informatie.

maikel-veldhuis

Benieuwd wat de Adwise Academy voor jou kan betekenen?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een whatsapp!

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.