‘Kennis over hoe ons brein beslissingen maakt en hoe je je teksten hierop aanpast, is over tien jaar nog steeds relevant’

Trainster Anouk van Leussen over de training Neuro Copywriting

De ontwikkelingen in digital marketing gaan razendsnel en de wereld verandert in rap tempo. Maar de kennis die je opdoet tijdens de nieuwe training Neuro Copywriting van Adwise Academy is over tien jaar ook nog inzetbaar, vertelt trainster Anouk van Leussen. “Het geheim van succesvolle teksten zit in het brein. Als je begrijpt hoe het menselijk brein keuzes maakt en wat dit voor jouw teksten betekent, heb je daar met iedere tekst die je schrijft plezier van.

Anouk is 12,5 jaar freelance copywriter en sinds zes jaar werkt ze ook voor Adwise. Toen Adwise Academy zelfstandig verder ging werd haar gevraagd of ze trainingen wilde verzorgen op het gebied van Copywriting. “Omdat het zo goed klikte met Adwise én er niets leuker is dan je kennis overdragen, ben ik ingegaan op het aanbod”, vertelt Anouk.

Het leukste aan trainingen geven vindt zij het moment dat ze ‘het kwartje ziet vallen’ bij deelnemers. “Het is gaaf om te zien dat ze in de praktijk aan de slag gaan met de dingen die ik heb verteld. Ik maak hun ontwikkeling van dichtbij mee en zie hun zelfvertrouwen groeien. En het levert ook harde resultaten op. Zo had ik een keer een deelnemer die na de eerste les meteen enthousiast aan de slag ging met een mailing. De volgende les vertelde ze dat ze daarmee drie nieuwe opdrachtgevers had binnengehaald. Dat is toch fantastisch?”

Anouk-van-Leussen

Anouk verzorgt voor Adwise Academy onder meer de opleiding Copywriting, de recruitment-training Moderne vacatureteksten schrijven en de opleiding Wervende vacatureteksten schrijven. “In mijn trainingen leer ik marketeers, zelfstandig ondernemers, marketing- en communicatieprofessionals en HR-professionals hoe zij goede teksten schrijven die meteen resultaat opleveren.”

Vanaf dit jaar verzorgt Anouk ook de nieuwe training Neuro Copywriting voor Adwise Academy. De eerste training vindt plaats op 20 april bij Adwise in Almelo en op 10 mei volgt de eerste training in Utrecht. Kijk voor de overige data en locaties op de website van Adwise Academy. De klassikale Advanced-training duurt een dag (van 09:30 - 16:00 uur) en is inclusief lunch. Na afloop ontvang je het certificaat 'Neuro Copywriting'.

Wat houdt Neuro Copywriting precies in?

“Je kent vast wel de term neuromarketing, waarbij technieken uit de gedrags- en neurowetenschappen worden ingezet om marketinguitingen effectiever te maken. Als we het specifiek hebben over psychologisch beïnvloeden met behulp van tekst, noemen we dat Neuro Copywriting.”

Voor wie is de training Neuro Copywriting bedoeld?
Professionals die de basis van copywriting wel onder de knie hebben, maar echt het verschil willen maken. Hierbij gaat het niet alleen om tekstschrijvers, maar ook om (digital) marketeers, marketing-/communicatieprofessionals en (zelfstandig) ondernemers.”

people-19

Wat leer je precies tijdens de training Neuro Copywriting?

“Je leert hoe het brein scant, leest en tekst verwerkt, zodat je het kijk- en leesgedrag van jouw lezers kunt beïnvloeden. Overigens wil ik hierbij wel benadrukken dat dat gebeurt op een ethisch verantwoorde manier. Het is niet de bedoeling om mensen tegen hun wil dingen te laten doen. Ook moeten ze niet het gevoel krijgen dat ze beïnvloed worden. Dit is a thin line.”

“In de training komen beïnvloedingsprincipes van onder meer Kahneman, Newberg, Zhang, Ariely en Schwartz aan bod - en natuurlijk mag ook Cialdini niet ontbreken. Je ontdekt wat anchoring is, hoe prijspsychologie werkt en wat de al eerder genoemde but-you-are-free-techniek voor je conversie kan doen. Je leert over processing fluency en seeds of curiosity en ontdekt waarom je reactance moet vermijden (en hoe je dat doet). Ook leer je hoe je omgekeerde psychologie inzet.”

 

Wat kunnen deelnemers na afloop van deze training?

“Je begrijpt hoe het menselijk brein keuzes maakt en wat dit voor jouw teksten betekent. Ook zet jij psychologische technieken in om van een goede basistekst converterende copy te maken. Door de combinatie van theorie en cases uit de praktijk heb je na deze dag nieuwe inzichten die je direct kunt toepassen in je webteksten, social media-posts en campagnes. En omdat schrijven doen is, ga je tijdens de training ook direct met een eigen tekst aan de slag. Aan het eind van de middag nemen we samen de teksten van alle deelnemers kritisch onder de loep. Zo leer je van je eigen tekst, maar óók van die van andere professionals.”

 

Kan je deze training met STAP-budget volgen?

“Deze opleiding is volledig vergoed te volgen met STAP-subsidie. Hoe je dit budget aanvraagt vind je hier. De opleiding blijft de komende jaren ook relevant, want hoewel de ontwikkelingen in ons vakgebied razendsnel gaan: de manier waarop ons brein werkt, verandert niet. De aandacht van de lezer is en blijft beperkt. Daarom moet je als schrijver weten hoe het menselijk brein scant, leest en keuzes maakt. Zo zorg je dat het brein opmerkt wat jij wílt dat het opmerkt, met conversie als resultaat.

maikel-veldhuis

Benieuwd wat de Adwise Academy voor jou kan betekenen?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een whatsapp!

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.