Thomas hielp Adwise Academy uitgroeien van klein hoekje op de site van Adwise tot veelbelovende BV

9 september 2022

Thomas Hoekstra begon in 2019 als stagiair bij Adwise, waar hij onder meer meehielp bij het opzetten van Adwise Academy als aparte BV. Daarna bleef hij aan boord als parttime digital marketeer. Binnenkort verlaat hij de organisatie om drie maanden lang door Azië te reizen met zijn vriendin. Daarna wil hij zich volledig focussen op het afronden van zijn master. “Ik kijk terug op een enorm leuke en leerzame tijd hier. Het is zo mooi wat we hier met een compact team hebben geflikt!”

Tijdens zijn hbo-studie International Business & Management kwam Thomas terecht bij Adwise. Hij kende de organisatie eerst niet, maar werd meteen enthousiast toen hij online op het digital agency uit Almelo stuitte. “Toen ik aan mijn vader vertelde dat ik daar wilde solliciteren, vertelde hij dat hij daar wel eens een rondleiding had gehad en zelf ook heel enthousiast was geworden. Ik mocht op gesprek komen en werd gelukkig aangenomen. Officieel in een marketing & support-functie, maar de focus lag gelukkig – ook vanwege mijn eigen interesses – vooral op marketing.”

Al tijdens zijn stage ging hij ook aan de slag voor Adwise Academy, dat toen nog geen eigen BV was, maar slechts een klein onderdeel met een eigen hoekje op de website van Adwise. Samen met zijn stagebegeleider en Maikel Veldhuis (tegenwoordig Operationeel Manager van Adwise Academy) zorgde hij dat Adwise Academy een zelfstandig opererend bedrijf werd. “Dat was een enorm leuke en leerzame tijd. Het is natuurlijk een unieke kans voor een stagiair om mee te kunnen helpen aan de opbouw van een organisatie van scratch af aan. Zo moest er als opleider een keurmerk worden aangevraagd, gingen we van Google Sheets naar een volledig ondersteunend IT-systeem, hebben we ons portfolio met trainingen in hoog tempo uitgebreid, en heb ik mij bezig gehouden met procesverbeteringen en de website. Zo’n kans krijg je niet vaak in je leven – zeker niet op mijn leeftijd - en ik heb die kans met beide handen gegrepen.” Hij benadrukt dat er ook andere mensen waren die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het opzetten van de BV. “Thijs Wolbers en Gijs Westerbeek, bijvoorbeeld.”

 

Thomas_Hoekstra

Na stage parttime aan de slag

Na zijn stage bleef hij parttime verbonden aan Adwise Academy als Digital Marketeer. Aanvankelijk één dag in de week naast zijn studie, maar als snel werden dit er twee en uiteindelijk zelfs drie – en in de praktijk soms vier. “Er was zo ontzettend veel te doen!” Zijn Master of Business Administration aan de Universiteit Twente op het gebied van International Management & Consultancy – heeft hier af en toe wel onder geleden. En binnenkort volgt er nog meer vertraging. Niet vanwege werk, maar vanwege reisplannen. “Half september vertrek ik samen met mijn vriendin drie maanden naar Azië. Ik hoef alleen nog maar af te studeren en kon dat op pauze zetten en mijn vriendin is net klaar met haar huidige baan en start bij terugkomst met een nieuwe uitdaging, dus dit was HET moment voor ons om onze langgekoesterde wens in vervulling te laten komen.”

Drie maanden reizen door Azië

Eerst staat Thailand op het programma. Alleen het eerste hotel is al geboekt, daarna zien ze wel waar ze uitkomen. “We willen in ieder geval ook naar Cambodja, Vietnam en op het eind willen we nog gaan relaxen op de Filippijnen. Ik ben nog nooit in die hoek geweest, maar die regio trekt mij enorm.” Overigens gaat hij eerst nog een weekje naar Ameland met zijn familie en alle aanhang, zoals ieder jaar. “Een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van iedereen voordat ons nieuwe avontuur begint.”

Hij kijkt terug op een geweldige tijd bij Adwise Academy en gaat zijn collega’s enorm missen. Hij is ervan overtuigd dat de opleider op het gebied van digitale marketing de komende tijd flink aan de weg blijft timmeren. “Er zit veel vakkennis, het team is gedreven en er is zeker markt voor de trainingen die worden aangeboden. De bottleneck is wel het gebrek aan mankracht om alle ideeën daadwerkelijk uit te voeren, dus ik hoop dat hierin extra wordt geïnvesteerd.”

foto-thomas-scriptie

Internationale ambities

Als hij terug is van zijn reis door Azië verwacht hij zijn werkzaamheden niet direct weer op te pakken bij Adwise Academy. “Ik wil mij dan volledig focussen op het afronden van mijn studie. Daarna zou ik graag ergens een internationale functie willen vervullen. Dat zit er nu nog niet in bij Adwise, maar zeg nooit nooit. Als ze mij zouden vragen om een kantoor op te zetten in bijvoorbeeld Engeland, dan zeg ik zeker geen nee”, lacht hij. 

Uiteindelijk droomt hij ervan om een eigen bedrijf te beginnen. “Het liefst een webshop, maar waarin weet ik nog niet. Eerst maar eens meer leren over online marketing en het bouwen van websites en -shops. Ik heb echt het gevoel dat ik hier op mijn plek zit.”

maikel-veldhuis

Benieuwd wat de Adwise Academy voor jou kan betekenen?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een whatsapp!

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.