Opleiding Wervende vacatureteksten schrijven

Leer vacatureteksten schrijven waar kandidaten wél op reageren - en dat in 3 dagdelen

Voor wie?

In een goede vacaturetekst wordt duidelijk waarom de kandidaat op deze functie bij jóuw organisatie moet reageren, en niet op een soortgelijke functie bij een ander bedrijf. Een vacaturetekst waar de juiste woorden in worden gebruikt, spreekt verder de juiste mensen aan. Daardoor verbetert de kwaliteit van de sollicitanten en krijg je minder reacties van niet-passende kandidaten. 

Schrijf jij als recruiter of HR-professional regelmatig vacatureteksten en wil jij deze resultaten ook behalen? Dan is de training Wervende vacatureteksten schrijven perfect voor jou. 

 

STAP-subsidie
Deze opleiding is ook volledig vergoed te volgen doormiddel van de STAP-subsidie. Benieuwd hoe je deze subsidie aanvraagt? Meer informatie over het STAP-budget vind je hier. 

digital-marketing-traineeship-2

Praktische informatie

Startdatum

10 januari 2023 
28 maart 2023
27 juni 2023

Tijdstip

09:00 - 12:00 uur

Locatie

Blended, zowel op locatie (Almelo) als online

Groepsomvang

Maximaal 15 deelnemers

Deelnamekosten

€825 excl. btw

Certificering

Certificaat 'Copywriting'

Direct aanmelden?

Schrijf je nu in!


Programma

In deze opleiding leer je hoe jij kunt werven met woorden. Goed om te weten: je volgt de opleiding samen met andere gedreven recruiters en HR-professionals. Jullie leren met én van elkaar. Ook is de opleiding hands-on en praktisch. Je krijgt tools, inzichten, tips en tricks die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Dagdeel 1: begin bij de basis 

In het eerste dagdeel begin je bij de basis - met dat wat je nodig hebt om tot een goede vacaturetekst te komen. Aan de hand van een door Anouk zelf ontwikkeld framework onderzoek je tot in detail voor wie je eigenlijk schrijft. Wat spreekt de ideale kandidaat aan? Wat wil deze kandidaat over de functie, het team en jouw organisatie weten? En wat zorgt ervoor dat deze kandidaat onderaan de vacature op de solliciteer-button klikt? Hoe beter deze voorbereiding, hoe gemakkelijker het wordt om preselectief te schrijven. Je gebruikt dan steeds weer de júiste woorden voor de júiste kandidaat.

Dagdeel 2: wervend schrijven 

Het tweede dagdeel zit boordevol wervende schrijftechnieken. Een klein voorproefje:

 • Je leert waarom lijdende zinnen funest zijn voor een wervende vacaturetekst;
 • Je leert waarom je woorden als ‘maar’, ‘pre’, ‘affiniteit’ en ‘bereid’ beter kunt vermijden;
 • Je leert kandidaatgericht schrijven;
 • Je ontdekt hoe je in een tekst to the point komt;
 • Je oefent met het begrip ‘show, don’t tell’, oftewel: beeldend schrijven;
 • Je ontdekt hoe je holle vaten en clichés ombuigt tot concrete taal - en waarom dit voor een vacaturetekst zo belangrijk is;
 • Je leert schrijven met een glimlach.

Dagdeel 3: de puntjes op de ‘i’ 

Dit laatste dagdeel bevat de kop, de staart en alles ertussenin. Je krijgt bijvoorbeeld tools aangereikt waarmee je de ideale functietitel vindt en hoe je ervoor zorgt dat je vacature gevonden wordt in de zoekmachines (SEO). Ook leer je hoe je een intro schrijft op basis van een Job Value Proposition, zodat kandidaten na het intro dóór willen lezen. Verder:

 • Ontdek je de spelregels voor bijvoorbeeld tussenkoppen en opsommingen;
 • Oefen je met het schrijven van call-to-actions;
 • Leer je alles over microcopy: de klein(st)e details waarmee je het verschil kunt maken.

 

Resultaat

Na het volgen van deze training:

 • Schrijf je vacatureteksten die wél iets opleveren, namelijk meer en ook beter passende kandidaten;
 • Ervaar je meer plezier, gemak en flow bij het schrijven, zodat het je minder tijd en energie kost;
 • Heb je meer inspiratie om originele en creatieve vacatureteksten te schrijven; 
 • Zet je vol zelfvertrouwen nieuwe vacatures online - iedere keer weer; 
 • Ben je nóg meer van waarde voor jouw team en/of organisatie, omdat je met de vacatures die je schrijft meer resultaat boekt. 

 

Studiebelasting / inspanning

Deze opleiding bestaat uit drie dagdelen training. Na ieder dagdeel heb je de mogelijkheid om een huiswerkopdracht in te leveren, waar je dan voor de volgende training uitgebreide en persoonlijke feedback op krijgt. Hierdoor bereik je veel in een korte tijd. En aansluitend aan de drie trainingen kun je in een 1-op-1 coachcall van een uurtje Anouk al jouw laatste vragen stellen.

ADW-Academy-meet-the-trainer-A.vanLeussen

Trainer

"Al ruim 11 jaar schrijf ik rake woorden voor bedrijven die het niet zien zitten om zelf te schrijven óf die er geen tijd in willen steken. Als copywriter heb ik samen met Adwise onder meer gewerkt aan projecten voor Movares, Takkenkamp Groep en Boretti en ook bedrijven als Topicus en Niverplast behoren tot mijn klantenkring. Maar ik werk ook met mensen die wél graag schrijven, of die voor hun werk simpelweg móeten schrijven. Hen leer ik in trainingen en coach trajecten om goede teksten te schrijven die resultaat opleveren - alle skills in eigen huis. Novel-T, Gemeente Rijssen-Holten, CPM Benelux Fieldmarketing, Rabobank en Morssinkhof Groep: qua trainingen is dit een kleine greep uit mijn klantenbestand"

Anouk van Leussen
Copywriter
ADW-Academy-meet-the-trainer-Anouk-van-Leussen
Anouk van Leussen
Copywriter
Training
Brainstorm
Vergaderen

Methode / Aanpak

De Adwise Academy combineert en integreert klassikale activiteiten met online trainingsmethodes, coaching en mentoring. Zo zetten wij samen met jou de volgende stap in je carrière. Onze eigen ontwikkelde opleidingsmethodiek waarbij blended learning de basis is, is gebaseerd op inzichten en bevindingen van onze cursisten en trainers en is daarnaast gecertificeerd door NRTO. Door trainingen op verschillende manieren aan te bieden zorgen we ervoor dat je de lesstof echt eigen maakt. Deze manier van lesgeven zorgt voor nauw contact tussen jou, je mede-cursisten en trainers.

Maatwerk en Incompany

Ben je op zoek naar een incompany training voor meerdere collega's? Of wil je als manager je hele team laten bijscholen? Dan is een incompany training of opleiding een slimme keuze. Wij bieden op maat gemaakte trainings- of opleidingsprogramma's die aansluiten bij jouw organisatie en mensen. Als bijkomend voordeel is een incompany training ook nog eens een stimulans voor de samenwerking binnen jouw team of bedrijf!
Ontdek jouw mogelijkheden.
Tiara-Schouten

Dit zeggen onze deelnemers

Succesverhalen
.

''De Adwise Academy heeft mij een brede kennis over het vak gegeven en inzicht gegeven in mijn voorkeuren/specialiteiten''

Tiara Schouten
Content medewerker bij Otto Simon
Tiara-Schouten
Tiara Schouten
Content medewerker bij Otto Simon
Marlies-Potgieter

Dit zeggen onze deelnemers

Succesverhalen
.

''De combinatie van de trainers en de stof maakt dat je uitkeek naar de volgende les. Goede feedback op vragen, huiswerk en de eindpresentatie. De opleiding is zeer waardevol.''

Marlies Potgieter
Secretaresse bij Avedan
Marlies-Potgieter
Marlies Potgieter
Secretaresse bij Avedan

Meld je direct aan 

En wees verzekerd van een plek

maikel-veldhuis

Heb je hulp nodig bij je keuze, of heb je inhoudelijke vragen?

Maikel helpt je graag
.

Operationeel Manager Academy

Stuur een Whatsapp!

Veelgestelde vragen

en contactmogelijkheden

 • Ik twijfel over welke training of opleiding ik moet volgen, wat kan ik doen?

  Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs via mail ( academy@adwise.nl ) of via telefoon (0546-212811). We denken graag met je mee.

 • Kan ik een offerte ontvangen?

  Uiteraard is het mogelijk om een offerte te ontvangen van het totaal bedrag van een cursus die je wilt volgen. Je kunt het offerteverzoek mailen naar academy@adwise.nl. Wij helpen jou graag verder.

 • Ik ben ziek/ verhinderd, kan ik de training inhalen?

  Ja dit is mogelijk. Je kunt de training op een later moment inhalen. Mocht je verhinderd zijn geef dit altijd z.s.m. door, in overleg wordt gekeken naar een passend moment om de les in te halen.

  Heb je een online training gevolgd? Alle online trainingen worden opgenomen zodat je deze ook op een later moment kunt terugkijken.

 • Kan ik ook met mijn collega’s een training of opleiding volgen?

  Alle trainingen van de Adwise Academy worden ook als Incompany training gegeven. Volg met je team, afdeling of organisatie een training toegespitst op je branche en organisatie, of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Neem contact met ons op voor meer informatie, we denken graag met je mee.

Adwise Academy

Kwaliteitswaarborging e-Academy & NRTO keurmerk.

Onze trainingscentra

In Almelo, Utrecht, Zwolle of Doetinchem.

Kvk 08137396
Btw nr NL 8203.08.419.B01
Iban NL52INGB0657930393

ADA-Academy-Almelo

NieuweGarage
Twentepoort West 12
7609 RD Almelo
Nederland

Telefoon: 0546 - 21 28 11
E-mail: academy@adwise.nl

ADA-Academy-Utrecht

Creative valley
Orteliuslaan 9
3528 BA Utrecht
Nederland

Telefoon: 0546 - 21 28 11
E-mail: academy@adwise.nl

ADA-Academy-Zwolle

ROOM25
Burgemeester Drijbersingel 25-U
8021 DA Zwolle
Nederland

Telefoon: 0546 - 21 28 11
E-mail: academy@adwise.nl

ADA-Academy-Doetinchem

Blend
Gasthuisstraat 13
7001 AX Doetinchem
Nederland

Telefoon: 0546 - 21 28 11
E-mail: academy@adwise.nl